top of page
Szerző képeMikael Denut

Litkai Gergely: Fenntarthatóság és a jövőnk a Boost Budapest Explore találkozóján

2024. július 25-én a Boost Budapest Explore csoport megrendezte egyik legizgalmasabb és leginspirálóbb találkozóját az InterCity Hotel Budapest konferenciatermében. Az esemény középpontjában Litkai Gergely humorista és fenntarthatósági szószóló állt, aki egy 45 perces előadás keretében osztotta meg gondolatait a fenntarthatóságról és a jövőnk kihívásairól. A találkozó programja gazdag és változatos volt, az előadások és bemutatkozások mellett számos lehetőséget biztosított a résztvevők számára a kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére.


Kapunyitás és indult is a party


Hart Norbert bemutatja Boost Budapest Explore csoportot

A Boost Budapest találkozó olyan volt, mintha egy energiaforrás közepébe csöppentünk volna. Amint megérkeztünk, azonnal belemerültünk egy barátságos reggelibe, ami nem csak az ételről szólt. Ez volt az első lépés a siker felé, ahol minden falat egy új kapcsolatot jelentett. Az emberek már korán reggel élénken beszélgettek, megismerkedtek egymással, és alapozni kezdték a nap további üzleti lehetőségeit.


Ahogy mindenki megérkezett, a csoport szóvivője gyorsan és hatékonyan bemutatta a Boost Explore csoportot, felvázolta az aznapi programot, és buzdította a jelenlévőket a részvételre. Az emberek szemében látszott az izgalom, mindenki érezte, hogy valami nagy dolog készül.


És akkor jött a bemutatkozás. Minden résztvevőnek 60 másodperce volt arra, hogy elmondja, ki ő, mivel foglalkozik, és miben tud segíteni vagy éppen segítséget kérni. Ez az intenzív, rapid networking szinte szikrázott az energiától. Az új tagok és vendégek azonnal beleolvadtak a közösségbe, gyorsan és hatékonyan építettek kapcsolatokat.


A szünetek sem jelentettek üresjáratot. Ezek az alkalmak arra szolgáltak, hogy még mélyebb beszélgetések alakuljanak ki, üzletek köttessenek és új barátságok szövődjenek. Az emberek kávéval a kezükben tárgyaltak, ötleteltek, és megvitatták a jövőbeli együttműködések lehetőségeit. Minden pillanatban érezni lehetett, hogy itt valami különleges történik.


Ez a nap nem csak egy egyszerű találkozó volt, hanem egy valódi élmény, ahol minden résztvevő nyert. A Boost Budapest találkozó egy olyan platform volt, ahol az inspiráció, az innováció és a közösségi szellem találkozott, és ahol mindenki egy lépéssel közelebb került a sikerhez.


Szagtalanítottunk...

Amikor Horváth Márton felállt a színpadra, azonnal érezni lehetett, hogy valami nagy dolog készül. Az Aqua-Nívó Kft. képviseletében érkezett, hogy bemutassa vállalkozását és annak elképesztő kínálatát. Kezdésként Márton gyorsan áttekintette az Aqua-Nívó Kft.-t, amely az ipari és mezőgazdasági szagtalanítás mestere. A cég küldetése világos és egyszerű: 21. századi technológiai megoldásokkal segíteni a vállalkozásokat, hogy megszabaduljanak a kellemetlen szagoktól.


Horváth Márton elöadásának egyik diája amin egy virágot szagolgat

De itt jött a csavar! Márton előadás közben bedobott egy meglepetés vendéget is: Papp Zsoltot az Alcedo Grouptól. Ha valaha is gondolkodtál azon, hogyan állapítják meg, hogy egy szag még elviselhető vagy már túlságosan erős, most megtudhattad. Zsolt részletesen bemutatta a szagkoncentráció mérésének folyamatát – szagmintavétel, laboratóriumi szagmérés, környezeti szaghatás értékelés. Részletesen beszélt arról is, hogyan határozzák meg a szaghatáscsökkentő berendezések hatékonyságát. És itt jött a sokk: tudtad, hogy a szagokat orral mérik? Igen, orral! Ha ez nem lenne elég érdekes, akkor nem tudom, mi az. Ha többet szeretnél tudni, keresd fel Horváth Mártont, mert itt még nincs vége.


Az Alcedo Group minielöadása

Márton visszatért a színpadra és folytatta az előadását az innovatív szagtalanító technológiákkal. Az Aqua-Nívó Kft. egyik legfontosabb eszköze az „Ozmogén sorompó”, ami hatékonyan csökkenti a kellemetlen szagok terjedését. Bemutatta a különböző szaghatáscsökkentő berendezéseket is, mint a biofilterek, aktívszenes szűrők és gázmosók, részletesen elmagyarázva, hogyan működnek és mennyire hatékonyak.


A jogszabályi háttér is fontos része volt az előadásnak. Márton elmagyarázta, hogy az Aqua-Nívó Kft. szigorúan betartja a magyar és európai uniós előírásokat a levegő tisztaságának védelme érdekében. Kiemelte a 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet és a 6/2011. (I. 14.) VM rendelet legfontosabb pontjait, amelyek szabályozzák a levegőterheltségi szintet és a bűz kibocsátásának vizsgálatát és csökkentését.


Márton beszél az Aqua-Nívó Kft. eddigi eredményeiről

Az előadás végén Márton beszélt az Aqua-Nívó Kft. eddigi eredményeiről és jövőbeli terveiről. Elmondta, hogy a cég számos sikeres projektet valósított meg Magyarországon és nemzetközi szinten is. Büszkén említette, hogy ők hozták létre Magyarország első bűztérképét. Az Aqua-Nívó Kft. célja, hogy tovább bővítse szolgáltatásait és még több innovatív megoldást kínáljon a fenntarthatóság terén.


Ez az előadás nem csak informatív volt, hanem inspiráló is. Márton és csapata megmutatták, hogyan lehet a legmodernebb technológiák segítségével környezetbarát és fenntartható megoldásokat kínálni. Ez a nap egy igazi élmény volt minden résztvevő számára, és mindannyian egy lépéssel közelebb kerültek a sikerhez.


Litkai Gergely: Monetizált vendégszeretet és házaslábnyom

A nap fő attrakciója Litkai Gergely előadása volt, aki ezúttal nem csak a humorával, hanem a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével is lenyűgözte a közönséget. Az előadás címe: „Fenntarthatóság és a jövőnk: Kérdések, amelyek formálják a holnapunkat.” Gergely, akit általában a stand-up színpadokról ismerünk, most egy teljesen új oldalát mutatta meg. Az előadás során sikerült humorával és éleslátásával felhívnia a figyelmet a fenntarthatóság legfontosabb kérdéseire és kihívásaira.



Litkai Gergely elöadása a fentarthatóságról a Boost Budapest találkozóján


Gergely beszélt arról, hogyan érhetünk el nagyobb tudatosságot és hatékonyságot a fenntarthatóság terén, és milyen módszerekkel tarthatjuk fenn a környezeti egyensúlyt. Például megdöbbentő adatokat osztott meg a genetikai hasonlóságunkról különböző élőlényekkel: az ember és a csimpánz genomja 98,8%-ban egyezik, míg az ember és a banán genomja 60%-ban. Ezzel rávilágított arra, hogy mennyire összekapcsolódunk a természettel.


Gergely arra kéri a közönséget, hogy tegye fel a kezét, ha hajlandó a transzformatív változásra a fenntarthatóság érdekében

Az előadás egyik legerősebb része az volt, amikor Gergely arra kérte a közönséget, hogy tegye fel a kezét, ha hajlandó a transzformatív változásra a fenntarthatóság érdekében. Kihívta őket, hogy gondolják át, milyen hatása van a mindennapi szokásaiknak, például a Netflix-nézegetésnek és emailezgetésnek a klímaválságra.


Beszélt Oroszország vállalásairól a 2023-as ENSZ Vízkonferencián, és bemutatta Kovács Tamás „Boldogságkirakó” mutatóit, amelyek szokatlan, de gondolatébresztő módon mérik a fenntarthatóságot. Ilyen mutató például a „Monetizált vendégszeretet” (Tripadvisor/GDP), a „Házaslábnyom” (Válás/gHa), és a „Haverhatás” (GDP/fő/egy főre eső barát).


Gergely rávilágított arra is, hogy az emberiség által létrehozott mesterséges tömeg már meghaladja az összes élő biomasszát a Földön, és részletesen ismertette, hogy miből és mennyit használunk fel naponta. Például az EU-ban az egy főre eső anyaghasználat 14,1 tonna, míg az átlagos napi tápanyagfogyasztás 3320 kcal.


A vendégek hallgatják Litkai Gergely elöadását

Az előadás során külön kiemelte, hogy Magyarországon 1,6-szor annyi energiát használunk otthonunk fűtésére, mint az EU-s átlag, és hogy az átlagos magyarországi autó életkora 15,4 év.


Litkai elmagyarázta a „Bolygóhatárok” koncepcióját, példákkal illusztrálva, hogy milyen határokat léptünk már át, például a tömeg/szemét arány és a közép-véralkoholszint terén. Beszélt a PET Kupáról és arról, hogy mennyire abszurd, hogy egy magyar polgár évente több pénzt költ ásványvízre, mint a teljes víz- és csatornadíjra.


Gergely rámutatott arra is, hogy esővíz már mindenhol ihatatlan a Földön a perfluor-alkilok miatt, és hogy a kaliforniai tarisznyarákok páncélja elkezdett lebomlani. Kiemelte, hogy az édesvízi élőhelyek populációinak száma 1970 óta átlagosan 83%-kal csökkent.


Az előadás végén beszélt Magyarország víznagyhatalmi helyzetéről, de rámutatott, hogy a hazai ivóvízellátó rendszer 86%-a kockázatos. Ezzel kapcsolatban javaslatokat is tett, például arra, hogy egy 80 kilós férfi testében 48 liter víz van, ami 10 forintot ér – „Ne legyünk Olcsó Jánosok!”


Litkai Gergely válaszol a kérdésekre

Az előadás után következett egy 15 perces kérdezz-felelek szekció, ahol a résztvevők interaktív módon tehették fel kérdéseiket Gergelynek. A kérdések széles skálát öleltek fel, érintve a fenntarthatóság számos aspektusát, és lehetőséget adtak arra, hogy Gergely további részletekkel szolgáljon az előadásában érintett témákról. A közönség aktívan részt vett, és rövid, lényegre törő kérdésekkel járult hozzá a diskurzushoz, amit a szóvivő koordinált.


Ez az előadás nem csak informatív volt, hanem inspiráló is. Litkai Gergely megmutatta, hogy a humor és a fenntarthatóság hogyan járhat kéz a kézben, és hogyan formálhatjuk a jövőnket tudatosabb és felelősségteljesebb hozzáállással.


Houston, nincs gond, most felszállunk!

A workshopra érve az energia szinte tapintható volt. Az emberek lelkesen töltötték ki a kérdőíveket és ötleteltek, miért érdemes a Boost Budapest Explore csoporthoz tartozni. Mindenki megosztotta a tapasztalatait, véleményét, és új javaslatokat tett a csoport fejlesztésére. Ez nem egy unalmas ülés volt – itt mindenki részt vett, és mindenki hozzátette a maga részét.


Ahogy a hivatalos rész zárult, a szóvivő összefoglalta a nap eseményeit, és megosztotta, hogyan lehet csatlakozni a csoporthoz. De a napnak még korántsem volt vége! A résztvevők tovább építették kapcsolataikat, egyeztettek személyes találkozókat, és új üzleti lehetőségeket vitattak meg. A terem zsongott a beszélgetésektől és a lehetőségektől.


Amikor a hivatalos találkozó véget ért, a valódi varázslat csak akkor kezdődött. Az emberek kötetlenül beszélgettek, kapcsolatokat építettek és mélyítették az előadások során megszerzett tudást. Ez volt az a pont, ahol a valódi üzleti kapcsolatok születtek, és mindenki érezte, hogy itt valami különleges történik.


Hart Norbert átadja a legkimagaslóbban teljesítö tagnak járó diplomát Ungvári Leventének

A július 25-i Boost Budapest Explore találkozó hatalmas siker volt. Litkai Gergely előadása volt a nap fénypontja, ahol humorával és éleslátásával felhívta a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára. Az emberek nemcsak új üzleti kapcsolatokat építettek, hanem betekintést nyertek a legújabb fenntarthatósági trendekbe és módszerekbe is. A találkozó könnyed, barátságos hangulata mindenkit arra ösztönzött, hogy aktívan részt vegyen és további motivációt kapjon a fenntartható és etikus üzleti gyakorlatok megvalósításához.


Most pedig, hogy mi a következő lépés? Folytassátok az itt szerzett tudás és kapcsolatok építését. Tartsátok a kapcsolatot az új üzleti partnerekkel, és vegyetek részt a Boost Budapest Explore csoport további találkozóin. A következő nagy esemény szeptember 26-án lesz, tele izgalmas előadásokkal és networking lehetőségekkel. Készülj fel, mert itt az ideje, hogy alkalmazd a tanultakat és építs egy fenntarthatóbb jövőt!


Üdvözlettel,

Mikael Denut

Areal Manager, Boost Group Oy

32 megtekintés0 hozzászólás

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page